ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

You May Also Like

Αλμπουμ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Creperie Valerie

Phone
2810 331100

Περιγραφή

 

Η ιστορία της κρέπας ...Οι κρέπες δεν είναι κατασκεύασμα των νεώτερων χρόνων. Προέρχονται από την Βρετάνη, τη βορειοδυτική περιοχή της Γαλλίας, και εκεί σπάνια τις γέμιζαν, γιατί τις έτρωγαν κυρίως σαν ψωμί. Μέχρι πριν από έναν αιώνα όλες οι κρέπες φτιάχνονταν με αλεύρι από φαγόπυρο ( μαύρο σιτάρι χωρίς γλουτένη )και όχι από σιτάρι. Ακόμα και σήμερα στη Γαλλία, οι αλμυρές κρέπες εξακολουθούν να φτιάχνονται με sarrasin (αλεύρι από φαγόπυρο) , ενώ οι κρέπες για επιδόρπιο φτιάχνονται από σταρένιο αλεύρι.

Ο κ. Albert προερχόμενος από την Γαλλία, παρακολουθώντας σεμινάρια σεφ και αποκτώντας την δεξιοτεχνία παρασκευής δημιούργησε την Creperie_Valerie επί της οδού Ακρολέων 3 στο κέντρο του Ηρακλείου.  


 

 

Ένας μοναδικός και ζεστός χώρος, με αυθεντικές γεύσεις και ποιοτικές απολαύσεις όπου το μεράκι και η φαντασία υλοποιούν εμπνευσμένους συνδυασμούς!

 


Μέσα από τις διαφορετικές παραδοσιακές Γαλλικές κρέπες, ο κ. Albert ελπίζει να έχουμε ένα ευχάριστο ταξίδι γεύσεων και αρωμάτων.

  • Οι αλμυρές κρέπες γίνονται με ζύμη sarrasin χωρίς γλουτένη βιολογικό από τη Γαλλία στο πιάτο σας!
  • Οι γλυκιές κρέπες γίνονται με βιολογικό σιτάρι και σοκολάτα "VALRHONA" και συνοδεύονται από σπιτική σαντιγί.

 

«Για κάθε στιγμή της ημέρας από το πρωϊνό καφέ με συνοδευτικές κρεπούλες, το μεσημέρι ως κύριο πιάτο και συνοδεία μηλίτη ή το βράδυ για κρασί και μεζέ το Creperie_Valerie με γαλλική μουσική μας υπόσχετε ένα ταξίδι γεύσεων από την πρώτη έως την τελευταία μπουκιά».

 

 


Στη Βρετάνη η κρέπα συνοδεύεται παραδοσιακά με μηλίτη...

 

  Creperie Valerie